Har frågat om pax garderober innan och nu har vi bestämmt oss för dem i ek. Frågan är fullhöjd (236) eller 201 höjd. Jag menar bara retar man sig på att man inte kommer in tätt in till väggen pga av lister och så??? vi har ju inte tjockare lister än andra men ändå? hur har ni gjort som har pax.
Tänkte oxå tar man 201 kan man ju ha belysning ovanpå.
TACK!
 
Fullhöjd, så att de sluter tätt mot innertaket. Då slipper man de där hopplösa dammssamlarna uppe på garderoberna. Listerna sluter mot garderobernas sidor.
 
Har du pax garderober, är det lite skuret baktill för listorna eller är baksidorna raka? tack för hjlpen, det blir fullhöjd...
 
De är raka i bakkant så man måste ta bort golvlisten för att få dem hela vägen in till väggen. Eller karva i garderoben förstås.

Vi byggde fullhöjd trots att vi bara at 2,40m i takhöjd. Egentligen "går" inte det eftersom diagonalen på stommen blir längre än takhöjden och då går det ju inte att resa stommen upp. Vi löste det genom att bygga ihop stommarna i två L-delar (sida/botten och sida/topp) - utan baksidan - resa dessa var för sig och skruva ihop dem stående och så slå på baksidan. Det gick bra med både 50 och 100 cm bredderna. Dock så behöver man vara två när man reser grejerna och se till att stöjda "toppen" så man inte knäcker den skarven innan allt är ihopskruvat.

Vi har nu bara 4 cm mellan stomme ooch tak och ska sätta in någon form av list med ljusramp så det täcker hela vägen.
 
för att resa 236 garderoberna när det är fullt i hop satta???
hhmmmm för på ikeas hemsida står det att man bara böhöver 237cm.
Fler som har dessa i fullhöjd och tips på hur ni reste dem?
 
vi satte in nedre planet i ena långsidan, sedan reste vi den och satte ihop den utan att dra den helt, sedan satte vi in det övre planet, det övre planet ska inte sättas in först, tro mig jag vet att det spricker då.

mvh

//Martin
 
Det står i instruktionen hur man skall montera den om man har 2,40 i takhöjd. Man sätter ihop vissa delar i uppställt läge.
Vi har 2,55 så för oss gick det bra att montera och sedan tippa upp dem.
 
Ah, då har de uppdaterat instruktionerna för hur man gör med "för lågt" tak. Annars säger pythagoras sats att man behöver 242,5 cm i takhöjd för att resa en stomme som är 50*60*237. Stommen som är 100*60*237 skulle kräva 244,5 cm takhöjd.
 
Honey_ skrev:
Har du pax garderober, är det lite skuret baktill för listorna eller är baksidorna raka? tack för hjlpen, det blir fullhöjd...
Baksidorna är raka. Snyggast blir det om man tar bort golvlisterna, monterar garderoberna, kapar listerna och sätter tillbaka dem igen.
Fullhöjdsgarderober går naturligtvis inte att montera liggande för att sedan resa dem. De byggs stående, på plats. Det är inte särskilt komplicerat.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.