Vi funderar på att flytta badrummet till ett annat litet rum.

Ritning av ett rum med mått, dörr, garderob och ventilationskanal, avsett för badrumsombyggnad.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Innanför dörren finns det en garderob som man möjligen skulle kunna göra dusch i. Om vi antar att vi inte gör dusch där, utan har den som ett skåp/garderob för handdukar mm, hur gör man då lämpligen med fuktskyddet där? Sidoväggarna är massiva (putsade), men bakre vägg och tak i garderoben är någon skiva eller brädor. Det verkar onödigt att kakla där. Hur påverkar det om badkar/dusch är nära eller inte på långväggen bredvid garderoben?

Vi ska inte göra jobbet själva, och ja, det finns vatten/avlopp i rummet bredvid och ventilationskanalen (för badrum) är åtkomlig ovanför garderoben. Rummet är ca 4,80 x 2,10.
 
E
Man skulle kunna göra det till ett "rum" utanför badrummet, med riktig tröskel med uppvik på tätskikt. Då behöver det inte fuktskyddas.
I och med att det är så pass nära den "riktiga" dörren så behöver man nog inte fundera speciellt mycket mer på duscplacering än man vanligtvis gör.

Alternativt gör man om det till att vara en del av badrummet och klär således in utrymmet i tätskikt precis som resten av badrummet.
 
  • Gilla
munge
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.