Våtrumsfärg kräver en tät grundfärg också, har jag för mig. Vanligt fuktspärr är ju inte riktigt lyckat att måla över...det skulle nog se hysat ofräsch ut, den är ju så guckig.

Vi tog fuktspärrade ca 130cm upp på väggarna, plus golvet naturligtvis. Det blev en bra avslutning där eftersom vi körde samma klinker som på golvet dit upp, sen tog vi pärlspont sista biten upp till taket.
 
Ska göra som Hammarn och har fått rådet att köra fuktspärr i golv och ca 10 cm upp på väggen, alltså som du också hört.

Sen kan man köra i princip vad som helst, tapet, vanlig väggfärg, våtrumsfärg...

En säljare sa att om vi planerar att eventuellt göra om tvättstugan till riktigt våtutrymme i framtiden så kan det vara motiverat att redan nu smeta på fuktspärr överallt, annars är det bortkastade pengar och onödigt arbete.

 
Bara för att stöka till det lite extra så har tydligen plattsättarmaffian funderingar på att införa nya rekommendationer ang. fuktspärrar.

Man har tydligen kommit fram till att det som är godkänt idag inte riktigt håller måttet, alltså den typ av fuktspärr som man rollar på väggar och golv.

Det har tydligen hänt att denna typ inte håller tätt, istället finns planer på att införa krav på ett helt membran, typ plastmatta, som skall limmas på vägg och golv.

Fick veta detta från husleverantören som fått uppgifterna från nåt plattsättarseminarium.

Återstår att se vad som händer framöver, det kanske bara stannar vid funderingar.
 
Man kanske skulle spruta alla ytor med epoxi,
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.