Hej,
Vi köpte i dagarna en friköpt parradhus. Vi gjorde dumt nog själva besiktningen då vi ansåg oss ha tillräcklig kunskap. Dumt nog.... Började igår riva upp parketten i vardagsrummet och upptäcker då att spånskivorna under är blöta...
Till saken hör att det förra året var en vattenskada i angränsande kök...vilket vi ej fått information om utan hört utav folk i området.

Är detta ett dolt fel.
 
Ta dit en skadereglerare från ditt försäkringsbolag så får du hjälp med att avgöra hur det ligger till. Försäkringsbolaget bör kunna bistå eftersom skadan antagligen har varit ett försäkringsärende tidigare eller åtminsone har varit möjligt att reglera via försäkringen.

Att du ej använt en besiktningsman har ingen betydelse.
 
O
Om man gjort en besiktning eller inte spelar ingen roll... Ett dolt fel tvingas säljaren ansvara för oavsett besiktning eller inte. (förutsatt att det är ett fel som räknas som dolt alltså)

Om vi här på forumet ska kunna ge våra råd om det kan räknas som dolt eller inte så måste du ge oss mycket mer information.
 
O
En tanke till...
Om ett fel kan vara dolt så ska man tänka på vad det kostar att åtgärda problemet. För att en process kan kosta mycket pengar. Man bör enligt mig räkna med att blir en process, även om det långt ifrån alltid blir det.
För att inte tänka på all energi som går åt.....
 
Om skadorna orsakats av vattenskadan i köket som har hanterats som ett försäkringsärende så är det sannolikt en betydligt bättre situation än att försöka reklamera felet till säljaren som dolt fel. I bästa fall tar ditt nuvarande försäkringsbolag hand om det hela och regressar mot säljarens gamla försäkringsbolag.

Som sagt, jag skulle ta dit en skadereglerare från försäkringsbolaget som första steg. Får du dom att komma ut är detta utan kostnad och även om det skulle finnas faktorer som gör att FB ej tar emot ärendet så får du ändå en viss hjälp i att reda ut vad som orsakat skadan och kanske även en indikation om huruvida felet kan anses vara dolt eller ej.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.