Plattan i carporten blir ständigt blöt av snö och regn man släpar in med bilen.
Eftersom jag inte tänkt till innan och gjorde spår i plattan eller murade upp ett varv med leca så händer det att fukt tar sig upp på syllen. Fukten kommer från sidan och inte underifrån genom syllpappen eftersom det är torrt runt expanderbulten. Antagligen är boven att jag låtit pappen sticka ut någon cm och att vatten som kommer mot kanten lätt hamnar på fel sida pappen. Har ni något förslag på någon fiffig lösning eller är det den uppenbara "vik upp pappen lösningen" som gäller?

Vägg.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Om vattnet enbart kommer från golvet så funkar nog uppvik, men om regn och snö kommer uppifrån på syllen så kommer det antagligen att fungera som en ränndal för smältvatten.
 
Med största sannolikhet kommer det både regn och snö ibland även ovanifrån. Av den anledningen känns inte uppvik som det bästa sättet. Finns det något annat sätt? Måste vara ett vanligt i problem i varmgarage där man släpar in snö och is som smälter, om man inte har golvbrunns då.
 
Korvgubbe
Går det inte att fräsa ett spår i betongen och på så sätt skapa ett dike?
 
Känns som ett bra alternativ, men hur djup måste det vara för att ha effekt?
 
En variant är att flytspackla de sista decimetrarna innan syllen så att du får en svag lutning från den. Blanda flytspacklet tjockt så kan du nästan spackla med det. Lägg en liten remsa med takpapp eller liknande som ett L i vinkeln golv-syll.
Sedan måste du klä väggen med panel el dyl. så att du inte får in regn/snö bakom den flytspacklade kanten. Lämna 1 cm luft mot golvet.
carport.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.