Ganska snart efter att vi flyttade in så märkte vi att våra kläder började lukta fukt/mögel och efter ytterligare en besiktning så hittades omfattande fuktskador i grunden. Vi har lagt 300 000kr på att åtgärda grunden och då blev det bättre, men inte bra. Åker man bort ett dygn så märker man att alla kläder man har med sig luktar fukt...och sen känner man inte lukten när man kommer hem, vilket tyder på att luften i huset är mättad med fuktlukten. Ingen vill ta ansvar eller försöka hjälpa oss med problemet. Enda tipset vi fått är att riva alla ytskikt och se om det blir bättre. Men då är det ytterligare massor med tusenlappar och sen kanske man inte märker någon skillnad. Återstår bara att riva hela huset eller vad gör man? ☹️
 
Förstår frustrationen, men det är nog lite drastiskt att riva utan en djupare undersökning.
Hur är huset konstruerat? Ålder? Hur är huset ventilerat? Vilka åtgärder har ni vidtagit?
 
Byggt 1850 med krypgrund. Grunden är utgrävd, urtorkad och återställd enligt konstens alla regler (av hantverkare) och har en kraftig avfuktare med undertryck i grunden. Allt golvmaterial på nedervåningen är utbytt. Ventiler monterade i båda ändar på huset uppe och nere samt badrumsfläkt med konstant drift enligt rekommendation från Anticimex. Efter att grunden gjordes i ordning så gjordes också en foggning för att få bort fuktlukt ur möbler och kläder. Saneringen gjordes sommaren 2015 och då minskade lukt i kläder men försvann inte.
 
H
Vad har du för fuktighet inne?

Jag hade unken fukt lukt i kläder tills jag fick ordentlig ventilation.
Fuktstyrd fläkt i dusch.
Sen ventiler i fönster.
Sorbtionsavfuktare i grunden som skapar undertryck

Ligger på ca 35-40 % inne nu och ingen lukt
 
Det sätter sig i möbler , väggar , tak osv. Skaffa riktigt vent-system, typ FTX, och riv bort gamla tapeter, ev skiva/lager under tapeter.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.