Har gjort en besiktning av vårt hus inför en eventuell försäljning. Huset är ett typiskt funkishus från början av 1950-talet med betongplatta. När vi flyttade in för 6-7 år sedan så var det ett totalt renoveringsprojekt med lite fuktproblem i golvet på nedervåningen. (Inget som syns men lite fuktig lukt i ett av sovrummen). Dränering gjordes för ca 5 år sedan. Enligt besiktningsmannen så bör vi lägga nytt golv så att det kan "andas" bättre än vårt nuvarande laminatgolv som vi lade in vid inflyttningen och då undervåningen var en uthyrningsdel. I protokollet står som följer:

"Betongplatta på mark med uppreglat och isolerat golv. Betongplatta på mark med flytande golv på sandfyllning, Trädetaljer i kontakt med grundläggningen. Vid kontroll av konstruktion uppmättes fuktvärden över kritisk nivå för mikrobiell tillväxt i hall/passage, sovrum 1, sovrum 3. Avvikande mikrobiell lukt upplevs. För att utreda orsaken till och omfattningen av de uppmätta fuktvärden och den lukt som noterats rekommenderas att en fördjupad undersökning utförs av entréplanet. Risk för mikrobiell tillväxt föreligger om den relativa fuktigheten (RF) i den omgivande luften är över 75 % vilket i furuvirke motsvarar en fuktkvot (FK) på 17 % FK. Relativ fuktighet uppmättes till 90%.m Fuktkvoten i trädetaljer i kontakt med grundläggningen uppmättes till 20-21%."

Hur fixar vi problemet på bästa och mest prisvärda sätt?

Mvh Robert
 
Detta är inte ett problem man normalt åtgärdar innan en försäljning skulle jag säga om man inte ha trippel A-läge och kan räkna hem en avsevärt högre köpeskilling vid försäljning.

Ska detta åtgärdas enligt alla konstens regler måste allt golv rivas ut och ett ventilerat golv installeras.
 
  • Gilla
GoC och 1 till
  • Laddar…
Alternativt klinkers, då kan det andas genom fogen.
Dock måste allt organiskt material som kommer i kontakt med fukten att rivas bort.
Det åtgärdar inte heller problemet med fukten.

Dränera grunden?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.