Aggregat som är avsedda för installation i förråd/tvättstuga, hur ljudkänsligt blir det? Ser att de flesta har någon slags gummiinklädd skena som aggregatet hängs fast i. Finns det monteringssätt/material för ännu bättre ljudisolering? Antar att stomljud är det man riskerar att få? Generellt tycker jag att ett vindsmonterat aggregat borde vara enklare att få tyst då det är monterat ovanpå 50 cm lösull så att säga.
 
Det hela hänger lite på vad du har för rum kring din tänkta aggregatplacering. Vid vindsplacering så så rekommenderar tex flera tillverkare (Flexit tex för vissa aggregat) att dessa inte placeras över sovrum vilket kan begränsa ordentligt var man kan sätta aggregatet. Samma gäller för tvättstugemontering. Sedan väljer många ändå en placering nära sovrum i och för sig. 50cm lösull tar bort en hel del direktljud men samtidigt måste du placera ditt aggregat på ett fast underlag och då kommer risken med stomljud fram.

Är man lättstörd så är min rekommendation att välja en aggregatplacering som är så långt borta från sovrummen som möjligt och låta detta avgöra aggregattypen. Detta givetvis utifrån att kanaldragningen går att lösa. Ofta är det den som begränsar och då hamnar aggregatet där det är möjligt och så får man arbeta utifrån detta istället och lösa problemet på plats. Vägghängda aggregat är för övrigt rätt trevligt att jobba med vid filterbyten, speciellt om man ska upp och krypa på vindar med lösull och landgångar som lämnar lite att önska...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.