Hur ska jag tänka kring att frostsäkra rör som går under huset på plintgrund. När vi ej är i stugan så kommer vi stänga av vattnet men vi har ingen avtappningsventil för rören. Om vi då kommer dit när det är kallt kommer det då ha bildats isproppar i rören? Även när vi är där på vinter kanske vi inte orkar stänga av vattnet varje kväll, då antar jag att rören kommer hinna frysa under natten. Ska man försöka få upp rören ovanför isoleringen under golvet (stugan kommer vara uppvärmd vintertid) eller är det bättre med frostskydd längs med rören samt isolering? Behöver även varmvattenrören frostskydd eller hade det räckt med extra isolering?

Många rörfunderingar här på kvällskvisten...

//Niklas
 
Låter som du har en sommarstuga med sommarvatten och där man bor på sommarhalvåret. Viktigt att tömma ut allt vatten i rören så det inte kan frysa. Vill ni bo där på vinterhalvåret måste rören dras om inne i stugan och det måste finnas underhållsvärme när ni inte är där. Inkommande kallvatten behöver förses med elektrisk frostskyddkabel ner till frostfritt djup.
 
För egen del med plintgrund och inkommande vatten från borrad brunn så använder vi värmekabel i PEMröret. Givetvis är röret isolerat i plintgrunden mellan mark och trossbotten.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.