Jag bor i centrala göteborg och skulle vilja placera en friggebod någonstans utanför stan där det är lugn och ro. Kan man arrendera mark, hyra mark eller köpa en plätt av privatperson, bonde eller kommunen. Har någon ett tips eller likn erfarenheter så blir jag mycke glad!! ;D
 
Vad kul det låter!

Det finns faktiskt en riksorganisation för landets alla koloniföreningar - http://www.koloni.org/

Förbundet har eget kansli. Där kanske du kan få hjälp ifall du har lust att grunda helt nytt koloniområde ihop med några likasinnade. De borde också ha ett register med anslutna föreningar i Göteborgsområdet.

Enklaste genvägen är att helt enkelt köpa en befintlig kolonistuga. Bland mäklarannonserna hos http://www.hemnet.com/ finns just nu flera sådana tillsalu bland "fritidshus" i Göteborg.
 
Jag har varit inne på den tanken tidigare men känner att det vore bäst med ngt mer avskilt. Man undrar hur det går till ute i skärgården, där står det friggebodar på holmar å skär..det vore nåt! Man får väl ge sig ut å prata med folk i de områden man kan tänka sig. Ingen annan som har ngn erfarenhet av liknande?
 
Köp en båt! Eller en husbåt...

;)
 
Menar du friggebod på 10 kvm, då är det ingen byrokrati om det är tomtmark.
 
Trist att vara glädjedödare. Men rätten att bygga friggebod utan bygglov gäller icke inom strandskyddat område.
 
Det där är något jag tänkt på också.. Själv tänkte jag få tag på en sån där barack (eller byscha som det också kallas) och ställa ner nånstans.

Frågan är bara vad som kan vara ett skäligt pris för ett såpass lite arrende eller tomt som det blir frågan om? Är det nån som har nån idé?
 
man får inte bygga bara en friggebod på en tomt. det måste finnas ett hus också.
Visst kan man bygga en friggebod först så man har att bo i under byggtiden men annars krävs bygglov för friggeboden om man nu bara ska ha den.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.