Vi har nyligen köpt en villa med ett Frico Energikomfort-system för att styra elementen, men vi har inte lyckats få igång värmen. Displayen på styrenheten startar inte, och vi har försökt att återställa systemet samt kontrollerat strömförsörjningen utan framgång. Säljaren vet tyvärr inte hur systemet fungerar. Är det någon som har erfarenhet av liknande problem med Frico Energikomfort eller tips på vad vi kan göra härnäst för att få det att fungera?
 
  • Frico Energikomfort-systemets styrenhet med display, omgiven av knappar och brytare samt etiketter för timer, hand och auto.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Elcentral med Frico Energikomfort-styrenhet. Styrenhetens display visas inte aktiv. Flera strömbrytare och säkringar kan ses.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Jordfelsbrytaren är avslagen, kan det vara så enkelt tro?
Dvs 35,36,37,38
 
Vid en snabb sökning så verkar vara en rätt så avancerad styrenhet. Trist att tidigare ägare inte har lämnat över beskrivning eller informerat dig om hur systemet funkar.

Som start, har du mätt att styrenheten har matningsspänning på plint 1 och 2?

Diagram över en avancerad styrenhet med matningsspänning på plint 1 och 2, anslutningar för olika sensorer och ställdon, samt beskrivning av olika portar och kontakter.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Teodoro Ohlsson Buttafoco
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.