Hej.

När vi har tittat på hus så är det ofta med direktverkande el som verkar vara till salu.
Vilket jobb och ungefär vilka pengar pratar man om ifall man skulle vilja dra vatten för att kunna installera vattenburen värme och helt ifrångå direkt el som uppvärmning i en medelstor villa på ca 120m2 ?
Att bergvärmepump med borrning och tillbehör kostar ca 120 000 kronor i vårt område i sörmland vet jag då många av våra vänner har installerat det. Men vad kostar det med rör, radiatorer och installation i huset.

Önskar svar från alla erfarenheter ni därute besitter.
//Pelle
 
Räkna med 5.000:- per element inkl. all rördragning och material, men exkl. värmekälla. Naturligtvis ordentligt gjort av en seriös VVS-firma.
 
Vi bytte på vår övervåning (ca 50kvm + 20kvm biyta).  6 elelement byttes mot 7 vatten-radiatorer.

Vi gjorde allt snickarjobb själva, dvs håltagning och frilade alla väggar för åtkomst. Vi tog även ner alla gamla el-elementen och skruvade upp vatten-radiatorerna.

Rörisen gjorde alla rörjobb, kopplade in allt och gjorde en grundjustering av allt, luftning osv. Samt installerade ett dubbelt björnfilter för inkommande kall-vatten.

Detta slutade på ca 30 + moms. Så har du fått en liten vink om vart det kan sluta på. Bäst är förmodligen att ta dit din röris så att han får ge en offert.

Mvh Jens
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.