Vart och kollat på ett hus...
Dom har en djupborradbrunn på ca 39m.. som det står i pappren vi fick..
Räcker detta?
Det sitter en liten liten hydrofor i en byggnad utanför huset...
och sen går det rör i marken in till huset..
Dom påstår att det skall räcka till 200l/timmen..

Är detta så att man klarar att bo där 3 personer..?

Sen ligger rör till avlopp och vatten i krypgrunden, synliga och in till krypgrunden är det öppet med bara en frigolitskiva för att stoppa kylan...
dom har en byggfläkt där inne för att det inte skall frysa... går det att isolera dessa? så att man slipper det? eller hur går man till väga?

Mycket frågor :)
Hoppas nån kan kasta lite ljus..
Tack!
 
Hej! Det var inte djupt för att vara djupborrad brunn det brukar ligg på runt 100 m och dessutom ge runt 40l/minut du säger 200l/tim = 3.33l/minut : Det måste vara något galet med uppgifterna du fått får det innebär att det inte går att använda disk eller tvättmaskiner och att fylla en spann med vatten skulle ta ungefär 3 minuter.Nä du får nog fråga igen och om det är så som du säger så går det inte att leva där med tre pers.Avloppen är inga problem för de skall vara tomma och endast transportera vatten när någon spolar vattenrören däremot får inte frysa men det finns flera sätt att skydda dessa så det är inget problem i sig.
 
har du helt rätt i.. herrgud, såg inte de förän du skrev hur lite det egentligen var..
ska kolla upp detta direkt..
 
hörde med mäklaren och han hade tryckt fel uppgifter visa det sej och han säger nu att det är 600liter/timman...
låter lite även de? :(
 
600 l/timme låter mer än tillräckligt. Min brunn ger 160 l/timme och det är inga problem att bada, duscha, tvätta diska mm.
Ev kan du behöva skaffa en större hydrofor på t ex 300 l för att få en bättre buffert.
 
Krilleman
Jag har 15m!!! borrad brunn, plockade upp 4m³ vatten på en eftermiddag vid fyllning av acktank. Inga som helst problem!

Så stirra dig inte blind på hur många meter man har borrat, snarare hur marken är.
 
Göran.W
cecar33 skrev:
Hej! Det var inte djupt för att vara djupborrad brunn det brukar ligg på runt 100 m och dessutom ge runt 40l/minut du säger 200l/tim = 3.33l/minut : Det måste vara något galet med uppgifterna du fått får det innebär att det inte går att använda disk eller tvättmaskiner och att fylla en spann med vatten skulle ta ungefär 3 minuter.Nä du får nog fråga igen och om det är så som du säger så går det inte att leva där med tre pers.
Man har 10 liter vatten lagrat i brunnen per meter så det finns mer än 300 liter i brunnen plus det som finns i hydroforen så både diska, tvätta eller bada funkar fint.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.