Hej!

Ska köpa markiser till våra fönster och funderar på detta. Vid vind ute, fladdrar den lilla flärpen på markisen så det låter högt? Den tygbiten som hänger ner. Tänker då när markisen är i uppfällt läge, då hänger ändå tygflärpen ut.

Tack
 
  • Uppfälld blå markis med en flärp på ett hus med vita fasadbrädor.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
PeterFalun
skaffa vertikala markiser typ luxaflex eller liknande
 
Ofta går den att ta bort, markisen består av två delar själva markisen och sen lilla flärpen (kappan). Kappan slits snabbare i vinden och man kan då byta den. Vissa är bågformade och andra raka som på din bild så man kan välja lite stil om man vill Så om du störs av ljudet så ta bort den. Tror inte du kommer tänka på den nämnvärt.
 
Fladdrar vid riktigt blåsigt väder, kan höras i äldre sämre isolerade hus med tunna fönster.
Bara prova, den går som sagt att dra bort.
Jag har haft markiser i 30 år och vill inte vara utan
 
JanneJanne123
Lite osäker på vad din fråga är egentligen, men om du undrar om flärpen låter vid stark vind så kan jag verifiera att ja, det gör den. Om du undrar om det går att köpa markiser utan flärp, ja det går.
 
Köp en flärp som är vågig. Tror att den flaxar minde än en rak.
 
Om du ska köpa markiser så bör du göra det snarast, många som har bra rabatter nu men jämför gärna vad totalkostnaden med montage är och inte bara rabatten/priset på själva produkt.

Ännu bättre om ÅF kan ge det ordinarie och det rabatterade priset då vissa kör 40% just nu men inte alls det betyder billigare.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.