Ska riva ner en strukturtapet som är i två skikt. Det inre skiktet är en vit lite luddig historia. Går det att tapetsera dirket på det inre lite luddiga skiktet? Måste man kanske gurndmåla först för att det ska funka? Eller måste man kanske bara köra ett lager tapetklister först så att tapeten blir mättad så att de nya tapeterna inte trillar ner sen för att limmet torkat in i den inre tapeten?

På vissa ställen har jag råkat riva ner lite längre än till den luddiga inre tapeten mend et är väl bara att spackla över?

Tack på förhand!
 
Det är meningen att man ska kunna tapetsera direkt på när man rivit av skiktet. Jag gjorde det en gång och det gick bra. Det enda som kan sägas är att den lite porösa ytan suger åt sig mer klister och att det är lite mer svårjobbat. Men slutresultatet blir som det ska.

De områdena som skavts upp spacklar du bara igen, no probs.

Mvh,
Björn
 
Det gick åt helvete.... =)

Efter 5 sekunder då limmet kom upp på den underliggande papperstapeten reste den sig och bubblade sig överallt. Trist men det var bara att börja om underarbetet.

När väl det var klart gick det som smort att tapetsera...ända tills dagen efter det var klart. Upptäckte att en skarv dragit sig så ett mellanrum mellan två våder visar sig. Mellanrummet är på ca 1 mm bredd 50 cm långt och det syns i och med att tapeten är beige och väggen bakom vit.

Måla i mellanrummet? känns läskigt..kanske inte får samma kulör som tapeten..sätta upp en tapetslamsa om 1mm ?

Ibland blir det inte som man vill...alls.
 
Om det bubblar sig så sitter inte gamla tapeten fast men det brukar bli slätt när det torkat.

Glipan är ju inge skoj, tror mera på färg än tapetremsa.

Protte
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.