Hej,

Om man gör en köksö, vad finns det för nackdelar med att endast ha spis på köksön och ho och vatten på annan plats?
 
Tänk på säkerheten, allra helst om¨du har barn i huset. Ex. måste du gå med kastruller med kokhett vatten från ön till slasken för att ex. slå av potatisvatten.
 
Det kommer, hur bra fläkt du än har, att spridas matos i köket. Detta beroende på det drag som naturligt finns i dagens ventilerade hus. Det blir betydligt mindre om du har spisen mot en vägg och ännu mindre i ett hörn.

I vår köksö har vi en liten vask för att ha möjlighet att sköja grönt eller hämta dricksvatten. Vi har också el för att kunna köra en visp, våffeljärn eller liknande. Vår köksö är högre än normal bänkhöjd och därför har vi också en bardisk där, perfekt frukostkaffe-plats. För oss så funkar denna lösning super.
 
Vi har valt att bara ha en stor arbetsö - dvs ingen spis o inget vatten. Har spisen vänd mot väggen, bredvid den en arbetsyta och sedan kommer slasken. Köksön (160x120) är parallell med spis o vatten - 125cm emellan - och funkar som sagt som arbetsyta, frukostplats m.m.
Vi är väldigt nöjda med att inte ha spis o fläkt på köksön - usch, tänk vilket matos och vad det kan skvätta (olja) på dem som sitter vid ön när man wokar....;-)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.