När grävfirman schaktade på vår tomt, så lät vi dem jämna ut vår tomt med den fyllningsmassa (lera blandat med jord och sten) som blev över, så att trädgården är såpass klar att det bara är att fylla på med matjord och sedan så gräsmattan, när det är dags för det..

Men platsen vi bygger på är ett gammal gärde och nu börjar det att växa upp "gräs" genom fyllnadsmassan och då undrar vi hur man ska göra med detta "gräs" när vi ska så den "riktiga" gräsmattan.
Ska man försöka ta bort det "gamla gräset" först eller ska vi låta det vara och bara fylla på med matjord ovanpå? Har tänkt att så gräs under våren 2008..

Någon som har något tips? Hur har ni gjort?
 
Bara fyll på med matjord och så er gräsmatta.
"gräs" brukar bestå av flertal olika grässorter, så det är troligt att det gräs som nu börjar växa hos er även kommer att finnas i det ni sår ut.
Tycker att du ska se det som ett bra tecken att det börjar växa, då har ni inte fått steril matjord av er entrepenadfirma. (Magjord blir steril om det får ligga i bunke för länge)
 
..så det är troligt att det gräs som nu börjar växa hos er även kommer att finnas i det ni sår ut.
Nja, det tror inte jag, det gräs vi sådde är inte alls lika det ursprungliga "ogräset", som är mycket kraftigare och grövre. Det syns mycket bra var vi sådde (på nytt lager jord) och det gamla.

/EB
 
lägg på jord och så ni. Skulle nogot oönskat växa igenom så tar gräsklipparen hand om det senare :) ogräs brukar inte gilla att bli klippt allt för ofta
 
Lägger ni 10-20 cm matjort så kvävs större delen av ogräset. Det ogräs som ev. kommer igenom kommer att trängas undan av det önskade gräset när det börjar ta fart. Hade problem med ogräs när vi precis sått vår gräsmatta, men efter att ha gödslat gräsmattan första gången har vi nästan inget ogräs alls kvar.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.