Hej alla som har koll på badrum!

Just nu sitter vi på en 2:a bostadsrätt, 3 m i tak - stuckatur och uttag för kakelugn, i centrala Göteborg och har tänkt att sälja denna för att bygga hus vintern/våren 2004/2005. Försäljning blir alltså aktuell däromkring. Lägenheten är underbar på alla sätt, och troligtvis väldigt lättsåld.

Vårt badrum är tyvärr väldigt tråkigt ca 4-6 kvm (ja, urlitet) dessutom i vinkel. Omöjligt att möblera. Man får plats med en toalett, ett handfat (glöm skåp under) och en dusch.

Plastmatta i golv och vanliga "duschväggar" i tapet utom i duschen där vi har kakel på väggar (dock ej ända upp i tak) och plastmatta på trägolv (?) i duschgolvet. Det känns att träet under börjar bli vattenskadat även om det inte syns på plastmattan ovanför men det sviktar när man trampar på ett visst ställe.

Toalett stolen har börjat släppa ifrån sig lite vatten i fästet mot plastmattan på golvet (har ingen aning varför, det felet är rätt så nytt) men överlag så känns hela badrummet rätt så nedsäkande för lägenheten i övrigt.

Vad tror ni att en renovering skulle gå på om man bygger in med kakel i hela badrummet (klinker på golv?) samt en ny inglasad dusch?

Och framförallt, tror ni att den kostnaden täcks in och rent av ger en "vinst" vid den kommande försäljningen?

Vi har inte möjlighet att göra något jobb själva.

Tack på förhand. :)
 
Hej! Vi pratade helt enkelt med en mäklare vi har någotsånär förtroende för och fick bra ekonomiska råd kring vad som är värt att satsa på...
MVH Fiddeli
 
Och vad fick ni för svar? ;)
 
Jag skulle nog tagit dit någon som kunde besiktiga badrummet (+ resten av lägenheten när ni ändå har personen där). Om det inte finns några problem med fukt skulle jag nog inte chansa på att renovera. Om ni inte gör något själv lär det trots allt kosta 70 000 och uppskattar inte köparen stilen på badrummet så är ju inte personen beredd att betala något extra för lägenheten pga det. Då kan det snarare vara en fördel att de får bestämma själva eftersom det inte finns något värre än att köpa något som nyligen är omgjort som man inte gillar. Ligger lägenheten dessutom i centrala Göteborg så är det läget de betalar för och inte standard. Jag har sett många lägenheter i Göteborg som gått för lika mycket pengar oberoende av hur mycket det är att göra i dem.
 
Vi var i samma sits som ni, slitet badrum, vi fick rådet av mäklaren att låta de nya köparna fixa till det som de ville ha det. Mäklaren sa att det kostar mer än vad det höjer värdet. Köpare betalar för annat. Detta gällde visserligen ett hus men det är säkert lika för en lägenhet.
 
Intressanta tankar. Tack för det.

Men vi måste nog kika på toalett-problemet ändå. Någon som kan tänka sig varför det sipprar igenom vatten precis där stolen möter plastmattan?

Brukar det vara dyrt att bara ta dit någon som fixar toastolen? Någon prisuppgift?

Konstiga frågor, jag vet... ???
 
En rörmokare kostar ca 350-400 kr per timme här i Göteborg och det borde inte ta så lång tid.

Ni kan inte lossa lite på skruvarna och lyfta upp toastolen för att se vad det är för fel? Det kanske bara är en packning någonstans. Om ni inte kan hitta felet kanske det enklast är att köpa en ny toastol för ett par tusen och sätta dit.
 
Japp, vi ska lyfta på toastolen först, det lär ju inte vara så svårt.

Vi har inga problem med att utföra mer "vanlig" tapetsering och såna praktiska saker, men när det kommer till våtutrymmen, då blir jag lite skraj. :p

Tack för tipset. :)
 
Jo, vi fick svaret att det faktiskt lönar sig, just badrummet! Men vi bor i typiskt likartat 70talsområde där de hugade spekulanterna mest vill ha ett frächt hus de kan langa in sin unga familj i. Vi kommer antagligen inte att göra något ändå. Vi har bara bott här ett par år och planerar att påbörja nybyggnation ett par hundra meter bort inom ett drygt år. Så vi skulle spekulera med topplånade pengar ... fast vår budget för badrummet, med hantverkare, golvvärme, kakel, klinkers, målade väggar och ny lågbudget toa, duchkabin och inbyggt tvättställ ligger på 30 000 - då skulle vi riva ner det gamla badrummet själva ...
MVH Fiddeli
 
Läckande toaletstol - det kan vara så att fuktig inneluft kondenserar på den kalla vattenbehållaren och droppar ner på golvet.... kolla med handen på behållarens yta närmast väggen. Kan hända att för svag ventilation orsakar kondens där - stängt ventil under vintern? En bekant fick byta golv på grund av kondens =vattenskador  upptäktes allt för sent
gaia
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.