Hej!

Har ett innertak av vass och puts, rikserar man få ner hela taket om man fräser spår för el-rör/slang tvärs över vassen och således kapar av vassen?
 
Vassmattorna ska visserligen vara uppfästa med ståltråd på någorlunda jämna avstånd tvärsöver, risken finns ju att du kapar trådarna och får ett släpp/nerhäng.

Frågan är om du ska fräsa, ett verktyg eller maskin som är skärande eller fint sågtandat (här kommer nog en och annan att föreslå en Multimaster) ställer nog till med mindre skador. Gör två parallella snitt och rensa mellan dem.

Om du gör ett försök ska du nog vara beredd på att du i värsta fall får sätta upp gips i taket men vad gör man inte för att slippa fula utanpåliggande kablar... ;)

MVH
Ronnie
 
Vår vass satt med hönsnät spikat på ungefär varje dm2. Om man på något vis kan fräsa bort bara putsen och vassen så borde resten sitta kvar. Vårt satt jättehårt. Vi fick använda kofot för att dra ner det. Men jag tror att det kan bli svårt att spackla till det sedan så att det blir likadant som den gamla putsen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.