Vi skulle vilja ha vattenburen golvvärme i vardagsrummet och köket på övervåningen för att kunna ha skjutdörrar till terass och golvstående partier på motsatta vägg. Tyvärr är radiatorerna i vägen.
Köket och vardagsrum är samma rum och vi har lagt spårad spånskiva i köksdelen. Skall lägga gips och klinkers där. Men i vardagsrummer är det tjock parkett från
-69, ca 22mm. För att slippa plocka upp den kanske kan man fräsa spår för slingorna och lägga ny parkett ovanpå?? Då livar vi dessutom med klinkern i köket. Tanken var att koppla på bef. vattenledning till radiator och ha en minishunt i pannrummet.

Någon som har några bra tips och erfarenheter.
 
Fräsa ser jag som en nödlösning.

Jag skulle lagt glespanel+plåtar och parkett på det se till så att isoleringen under är bra.

Därefter hivar du på parketten och allt är frid och fröjd eftersom du såklart valde lämplig tjocklek på glespanelen i steg 1 ;)

Obs ingen foam eller liknande under parketten, ska det stegljuddämpas så är det lumppapp som gäller (ev. kan det variera med golvtillverkare).

Tjockt trägolv är inte helt optimalt att köra golvvärme på om huset är dåligt isolerat kan ni faktist få problem med för hög yttemp.
 
Tack!

Det blir till att riva upp golvet och lägga spårat spån.
 
vad menas med att lägga gles panel???

varför kan man inte läga fomen på golvärmen och sedan klickgol på ?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.