Vi har blivit lite småkära i ett Forsgrens timmerhus. Deras sluttningshus Bergviken skulle passa perfekt på vår tomt!! Vi har tagit in offert och så men jag skulle ändå vilja veta om det finns någon här på forumet som har erfarenhet av Forsgrens. Vilka hus har ni byggt? Hur har det fungerat? Är ni nöjda med Forsgrens som husleverantör? Något speciellt man ska tänka på? All info är av intresse!!
 
Vi hade inför vårt val utav husleverantör kontakt med Forgrenstimmerhus. Den säljaren vi var i kontakt med passade inte oss vi fick inte förtroende för honom, därmed inte sagt att han brhöver vara dålig. Vi valde så småningom Faluhus som leveratör av vårt hus. Faluhus och Forsgrenstimmerhus är smma företag. Vi är hitintills nöjda med Faluhus. Om ni bor i Stockholm fråga säljanen på Forsgrentimmerhus om adressen till två sluttningshus som är bygda nära varandra på Ekerö, så får ni se dom utvändigt. Det ena är bergvik och det andra ett enplanshus med loft de har bygt en suterängvåning på. Två vackra hus.
 
Tack för info Ondina! Ja, det är ju viktigt att det stämmer med säljaren för det fortsatta projektet. Vi bor inte i Sthlm men var på Ekerö i helgen... Visste dock inte om husen då- nedrigt. Vi får ta oss en tur igen. Det är ju viktigt att se husen "live" innan man bestämmer sig- gärna inomhus också. Har personligen lite svårt att visualisera utifrån en platt ritning.
 
Har också blivit förtjust i Forsgrens.
Får man fråga om vad ni fått för pris
och vad som ingår eller tillkommer?
 
Ola! Vi inväntar offert i dagarna, totalentreprenad. Det är bara en första budget-offert vi har frågat om, så att vi vet ungefär vilka pengar det handlar om. Ifall Bergviken är ett alternativ vi kan gå vidare med eller om det är något vi får försöka att slå ur hågen med en gång! Jag återkommer när jag vet mer! Vilken modell har ni tittat på? Har ni fått några prisindikationer ännu?
 
Hej igen
Vi är bara i planeringsstadiet och har börjat titta på hus som är snygga
och som passar in på våra behov.
Har följt de prisuppgifter som finns på denna sida men nästan aldrig hittat
något om Forsgrens.
Även om husen är fina och håller en hög standrad finns ju alltid en "smärtgräns"
för hur mycket ens ekonomi klarar av...
Är tyvärr rädd att detta bli ett problem för oss vad gäller Forsgrens.

Det hus vi nog fastnat för i första hand är Bergviken, men även andra
t.ex. Fryken är ju intressanta.

Är tacksam för all information ni kan/vill dela med er av.
 
Vi har fått ett pris på ~2M för Alstern (som ju är något mindre än ovan föreslagna). Tycker det är ett ganska högt utgångspris...
 
Vi har fått ett pris på ca 2,5'' för Bergviken. Totalentreprenad. Då har vi tomt samt anslutningsavgift betald sedan tidigare. Var väl ungefär vad vi hade räknat med efter att ha läst tidigare info här. Detta är dock bara den första prisindikationen så det finns säkert mycket att göra på priset i form av eget arbete och enklare material osv. Ligger helt klart kvar på vår topp-5!
 
Ola skrev:
Hej igen

Det hus vi nog fastnat för i första hand är Bergviken, men även andra
t.ex. Fryken är ju intressanta.

Är tacksam för all information ni kan/vill dela med er av.

Fryken har vi fått pris på.
Nyckelfärdigt, exkl. tomt och tomtkostnader.
2,1 mille.
Stockholmspris.
Då ingår en öppen spis i v-rummet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.