I somras flyttade flickvännen och jag till en bostadsrätt där vi rev ut det befintliga parkett golvet i vardagsrummet. Sedan la vi Tarkett Salsa Lönn Natur Ultraloc istället. Vi behöll befintlig fuktspärr och la på ny foam och sedan parketten flytande.
Mitt problem är att nu har det bildats sprickor i fogarna (någon är så stor att jag kan få emellan en nagel), inga jättestora men tillräckligt stora för att man ska reta sig på det. Särskilt eftersom man låg och banka som en galning på brädorna för att slippa springor när vi la golvet.

Vi har fukt torkat golvet någon enstaka gång med en väl urkramad mopp, kan detta vara problemet? Står dock på Tarketts hemsida att detta är helt ok. Vi har en större bokhylla mot ena väggen, tv samt soffor alltså ett ganska "normalt" vardagsrum. Rummet är cirka 25 kvm.

Vad beror detta på och vad kan jag göra för att åtgärda det?
 
Jag har samma precis samma problem.
Men fogarna har endast delat sig där parkettens kortändar möter trösklar eller andra avslut.
Det har inte blivit några glipor mitt på golvet.
Har du glipor på andra ställen än parkettens avslut?

Vi har våttorkat alla golv och detta verkarinte påverka.
Har på några ställen försökt förabygga genom att med spruta föra in lim i hålet
av sponten, men detta hjälpte inte.
 
Det kanske är så enkelt att golvet torkar isär lite under den kalla och torra årstiden. Sen går det ihop igen, till sommaren. Så är det i alla fall med massiva trägolv och massiva parkettgolv.
 
Jag har lika stor glipa längsgående hela brädan. Ser inget samband på platserna där jag fått gliporna heller.

Jag har funderat på detta med årstiden, men i så fall skulle damm och annat skräp göra det omöjligt för brädan att återgå till "normalt" läge. Hur rent man än har så lär det glida ner lite skräp mellan brädorna.

Jag snacka med en byggare idag som jag känner och han tyckte jag absolut skulle ringa Tarkett och höra med dem. Problemet ligger sedan i att jag lagt golvet själv, och de kommer väl inspektera och sedan påvisa någon typ av fel jag gjort vid läggandet och sedan skylla på det.
 
Rent erfarenhetsmässigt skulle jag säga att man ser större sprickor under den torra årstiden. På sommaren går de ihop igen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.