Humm...

Hur gjorde ni?

jag har kaklat väggarna klart.. nästa steg är att börja med golvet (tätsikt, mosaki) eller så fogar jag väggarna redan nu så slipper jag en massa kladd på golvet sedan..

Jag var helt inne på att köra golvet först och sedan ta och foga hela badrummet.. Men så kom min kärlek in med en ny idé... :-?

hur gjorde ni ? ::)
 
foga allt när det är klart..för det är nog lika illa att få fog på tätskiktet ,som fixet ska få bästa möjliga fäste i..om du gärna vill foga väggarna nu så skall du nog skydda golvet mot allt onödigt fogslabb som lätt åker ner
obs!!..det stod något om tätskikt inom parantes.det skall göras i samma svepning som väggtätskiktet för att bli 100 procentigt.
 
Var tvungen att kika lite på bilderna från bygget först:

http://www.familjenlindstrom.se/images/foga.jpg

Minnet sviktar visste ibland  ::) men jag fogade uppenbarligen golvet först, täckte med plast och körde väggarna sedan!
 
C
- Vänta med fogningen tills golvet är lagt.
Huvudanledningen till att man brukar göra detta är väl därför att sista kakelraden normalt sätts efter att golvet är lagt. Svårt att foga innan alla plattor är på plats :D.

Men det är ju inte heller bra att springa runt och nöta/kladda på tätskiktet på golvet, om det nu är lagt. Lade själv, vilket jag tror är smart, endast ett lager tätskikt på golvet innan kaklet åkte upp, sedan noggrann rengöring, montering av manschetter och ytterligare två skikt innan klinkern lades.

- Maskera golvet ordentligt med t.ex. kartong och tejpa noga runt kanten så att du inte klafsar fog på golvet.
- Foga väggarna.
- Foga golv och vinkeln mellan vägg och golv.

/C
 
jag brukar tätskikta allt samtidigt..sedan lägger jag ut masonitskivor på golvet som sedan täcks med byggplast med tejpade överlappade skarvar därefter kan jag jobba obehindrat med eller utan stegar och utan att behöva tänka på slabb och flisspill..
när väggarna är klara rullar man ihop plasten med slabb och flisor ner i soporna och under masoniten är tätskiktet helt intakt. :)
dessutom undrar jag varför man ska blanda fog i olika omgångar samt tätskikta iolika omgångar när man kan ta allt i ett svep ..låter lite omständigt
;)
 
Jag gjorde som "Plattsättaren" beskrev, dvs

Tätsikta vägg + golv/vägg-skarv samt en roller bredd ut på golvet
Satte kakel (utom nedersta raden)
Fogade vägg
Rengjorde golv
Primade golv
Tätskiktade golv
Satte klinker + nedersta kakelraden
Fogade golv + nedersta kakelraden.

/Gojan
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.