Jag har köpt granit klinker som har måtten 30x30 och funderar på hur liten fog jag kan ha. Alla plattor är sågade så dom ska vara exakt lika stora.
Kan man lägga dom kant i kant? Eller måste det ner lite fogbruk i skarvarna?
Jocke
 
Om de är exakt sågade kan du lägga dem helt utan fog om du vill.

Förresten, du vet att "granitkeramik" inte har någonting alls att göra med bergarten granit va..?
 
GRANITKERAMIK
är vad vi i Sverige kallar moderna, torrpressade klinkerplattor med extremt låg vattenabsorption – 0–0,5 procent – och mycket hög hållfasthet. (Italienska: gres porcellanato, engelska: porcelain tiles). De pressas av finmalda porslinsleror under högt tryck och bränns vid hög temperatur. Plattorna kan tillverkas i mycket stora format, större än 1x1 meter. Vanliga format är 30x30 cm upp till cirka 60x60 cm. De kan göras tunna, 8–12 mm. Måttnoggrannhet och andra toleranser är mycket goda vilket medger smala fogar. Granitkeramik förekommer mest
oglaserad men glaserade och även polerade plattor finns. Användningsområden är golv i offentlig miljö, butiker, köpcenter, flygterminaler och liknande.
Granitkeramik


http://www.byggahus.se/forum/golv/28703-granitkeramik-foer-och-nackdelar.html
 
ByggaNytt skrev:
Nå, vad är granikeramik :confused:
Granitkeramik är en sort väldigt kompakt keramik, det kallas så bara för att den är så hård. I princip är det en sorts klinkers, men ännu hårdare. Framställs av speciella leror, pressas under väldigt högt tryck och bränns vid höga temperaturer. Granitkeramik har väldigt låg vattenabsorption, nära 0,1 %, mot klinkers som ligger normalt mellan 0 och 7% och kakel som ligger normalt mellan 10 och 25%.

Edit: Du hann ju före själv..
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.