Hej!

Vi behöver ordna insynsskydd/avgränsade mellan oss och vår granne. Grannen är dessvärre en brf. Har varit i kontakt med brf:en men de vill att vi talar med varje brf-innehavare som berörs för att komma överens. Rör sig om totalt 8 hushåll, vilket gör att vi nu vill hitta någon lösning där vi inte behöver blanda in brf:en.

På bilden går en röd linje, där går tomtgränsen. Till höger om denna gröns är vår carport. Lite längre bort, bortom asfalten, kan man skymma en syrenhäck mot ca 3-4 radhus. Häcken står på tomtgräns. Vi önskar även fortsätta vårt insynsskydd på insidan av denna häck, på vår tomt. Nu är frågan bara vad vi kan göra för insynsskydd. Har ni några förslag och vad hade ni själva gjort i samma situation? Vill helst undvika söka bygglov för plank.

Vi har funderat på thuja (men den kommer inskränka på brf:ens mark i så fall) eller en spaljé där asfalten går med murgröna eller liknande. Frågan är bara hur man bygger en spaljé mot asfalt och hur man sedan planterar? Bygga och ställa planteringsboxar på asfalten?

Väldigt tacksam för andra tankar här. Vi prioriterar insynsskydd året runt, relativt högt samt något som inte behöver kosta massor (vilket thujor skulle göra).

Någon med förslag/lite inspiration?
 
  • Gräsmatta med röd linje som markerar tomtgräns, intill asfalt och en carport. Träodlingslådor och buskar syns till vänster bortom tomtgränsen.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.