Hej,

vi håller på att riva ner gammal plastdekor (härligt radhus a la 70-tal) som sitter på våra fönster och vill sätta smyg och foder gjorda i mdf istället.

Nu till min fråga kring hur man vanligast gör när fönstret ligger dikt an en innervägg (se bifogad bild för exempel).

Vi har köpt foder som är 43mm i bredd (då vi har det lite tight intill innervägg och altandörrar. Smygen är 12mm mdf (ångrar lite att vi inte valde 18mm...). Tanken är att vi skall gera fodret men frågan är hur vi gör med fodret intill innerväggen? Här kommer några alternativ vi har funderat över. Tar tacksamt emot åsikter kring dessa.

1) Öka avståndet från smyg till innervägg för att få plats med fodret. Detta leder till ytterligare följdfrågor: Skall fodret sitta som EN ram runt båda fönstren (med en mittenskiva mellan fönstren), eller skall man rama in var och ett av fönstrena för sig? Beroende på alternativet man väljer så får man ju då även flytta in olika delar av smygen, därav följdfrågorna.

2) Låta smygen gå intill innerväggen och sedan sätta en "remsa" rundat foder intill väggen och strunta i att gera bitarna som är intill väggen.

Funkar MDF som fönsterbräda, och i så fall vilken dimension? Är rädd för att den inte skall kännas tillräckligt styv. Har dock ej heller bestämt om vi skall ha inbyggd fönsterbräda eller eftermontera undertill.

DSC_0088.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Tack för hjälpen!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.