Har en lättbetongvägg som blev kapad för kort och skulle nu behöva förlänga denna vägg med ca 5cm. Hur gör jag nu det på bästa sätt??
Går det putsa å så fall med vad? Har fundert på gipsputs
Eller måste jag mura med små lättbetong-bitar och sedan putsa??
Sägas ska att det är i anslutning till en dusch men inte i direkt kontakt med vatten
Vore tacksam för hjälp då kunskapen om detta är noll.:S
 
Om du har en ren lättbetongyta på kanten av din för korta vägg är det relativt att ordna. Köp lättbetonglim (tunnfogsbruk) och lämpliga lättbetongblock. Enklast är väl att köpa block i samma tjocklek som väggen är tjock och sedan får du kapa dessa 50mm eller det mått du nu måste förlänga. Om väggen ska bli 50mm putsad så kanske något kortare. Sedan är det i stort sätt bara att blanda lim och smälla upp blocken. Givetvis efter lite kontroller på att det blir rakt och fint. Det trevliga med ett bra lim för lättbetong är att fogarna blir så tunna och vidhäftningen blir så bra att du man mura relativt mycket utan att konstruktionen börjar röra på sig innan limmet/bruket brunnit.

Att kapa lättbetong gör du enkelt med tex en halvkass fogsvans, för att få raka snitt så kan du lägga bladet längs en bräda som du fäster med tvingar.

Ev kan du för att hjälpa till lite med vinklarna montera upp en skiva som livar med väggen som du ska förlänga så hamnar blocken rätt med en gång. Behöver du putsa efteråt är gipsputs lättarbetat men se till att den typen du köper är okay i våtrum
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.