Hej undrar om det är krav på fördelarskåp för golvvärme fördelare eller kan man fästa fördelarna direkt mot vägg? Utrymmet är vattensäkrat och golvbrunn finns under.
 
Nej, det finns inget sådant krav. Det är snarare en estetisk fråga. Att sätta den på vägg är bättre ur fuktskade hänseende.
 
Krilleman
Om man följer Säkervatten, så är det ett krav med vattensäkert skåp för golvvärmefördelarnas fördelarrör (eller placerat ovan inklädnad i tak). "Ska placeras i prefabricerad konstruktion, tex ett fördelarskåp"

Det är det enda kravet som finns inom segmentet "värme" i Säkervatten ska tilläggas.

Sen ska man också beakta att Säkervatten inte är ett lagkrav utan ett regelverk.
Vill du vara 100% säker så ringer du ditt försäkringsbolag och frågar.

Men du kan själv läsa kraven för Säkervatten, regelverket är offentligt och sektionen "värme" finns här på sidan 37: https://www.sakervatten.se/download/1563-8B637FE9C317D91862BAE47229C309F7/Branschregler-20211-.pdf

Mycket matnyttigt finns att läsa där, och det är inte speciellt svårt att följa det heller när man kan läsa innantill. Alltså är det oerhört enkelt att följa den standard många rörisar & försäkringsbolag förhåller sig till.

(y)(y)(y)

Men givetvis får man koppla VVS hur man själv vill i sitt egen villa. Där har alla husägare ett eget val. Sen om det är försäkringsmässigt eller inte vid en skada överlåter jag till respektive försäkringsbolag att avgöra.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.