I vårat hus med två lägenheter fördelat på två fastigheter så har det suttit dubbla vattenmätare. Nu fick vi tillstånd att ta bort den ena och dra allt genom ett nytt vattenmätarskåp.Hade egentligen tänkt att efter vattenmätaren satt en t-koppling och gått rakt ner till den andra lägenheten 20 meter bort. Då hade man även kunnat sätta en avstängare till var lägenhet från t-korset.
Men kom på nu att man kanske borde förbereda för en framtida vattenfelsbrytare och då är väl nästan enda sättet att skicka vattnet till den andra lägenheten genom änden på kallvattenfördelaren om man ska få plats?:thinking:
Blev även då rädd för att det kan bli problem med många vinklar och trånga passager innan vattnet åter får fritt fram i den 20 meter långa PEM-slangen. Det är 5 vinklar om ihopräknat 450 grader extra som vattnet måste ta sig.:sweat:
Handritad skiss av vattenmätarskåp och ledningar för kall- och varmvatten till två lägenheter.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Antalet 90gradare spelar ingen direkt roll, vi har 14 90grader från att servicen kommer in i huset tills vattnet börjar fördelas ut, å vi märker inga flödesförluster.


Hur ni ut ena lägenheten/huset eller bor ni själva i bägge?
Har den/dom i andra huset tillgång till utrymmet där vattenmätaren mm sitter?

Om ni bara har en vattenfelsbrytare och det blir läckage i huset där den sitter så blir även det andra huset utan vatten.

Är det inte bättre att sätta förgreningen direkt efter mätaren och planera in för två vattenfelsbrytare?
Om ni bara vill ha en vattenfelsbrytare se då till att varenda utgående rör har avstängningsventil så att det går att isolera bort läckaget så att det går att få vatten i ena lägenheten/huset.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.