Hej,

Önskar tacksamt tips på fönsterlösning. Skall renovera och huset ligger på en klippa med havsutsikt. Vi önskar givetvis sätta upp en fönsterlösning som ger en bra havsutsikt. Detta var dock enklare sagt än gjort!

Utifrån kommer fönstrena inte kunna tvättas, då det är en klippa nedanför. Några större vändbara fönster verkar inte finnas...?

Oerhört tacksam på förslag och tips! Börjar brinna lite i knutarna dessutom :)
 
Finns ju fönster med självrengörande glas
 
Inåtgående fönster med lösning om fransk balkong var vi inne på ett tag, men blir dessvärre inget bra estetiskt.
 
viktorj skrev:
Finns ju fönster med självrengörande glas
Hej viktorj!

Tack för respons. Ja, vi var inne på det direkt. Dessvärre visade det sig att "funktionen" kan upphöra att vara självrengörande vid alltför mycket fågelspill. Då det florerar en del måsar där sommartid, blev dessvärre det inget alternativ. Verkade heller inte som att det tog bort saltvatten i den omfattningen som behövs.
 
Hur stora fönster har tänkt er?
 
Vante skrev:
Hur stora fönster har tänkt er?
Hej!

Eftersom vi ännu inte har någon lösning, har vi inte kommit så långt som till specifika mått. Så stora som möjligt, med en vändbar lösning.
 
Vridfönster finns i 18x16
 
Vante skrev:
Vridfönster finns i 18x16
Hej!

Ja, det verkar dessvärre som att det kan luta åt detta. Dock önskar vi större bredd. Blir alldeles för brett med dubbla karmar att sätta två av dessa fönster jämte varandra.
 
Går det inte att ha en smal balkong framför fast monterat fönster och glasräcke på den?

Sen kan jag tänka mig att alltför stora glasytor mot havet kan få hållfasthetsproblem vid stormar.
 
Hej!

Det är ett alternativ som vi tittar på. Vi önskar dock inte att det sticker ut alltför mycket och är osäkra på hur ett glasräcke med en då fransk balkong skulle bli. Vi vet inte om vi vågar ge oss på något inåtgående. Det är fri havsutsikt på en klippa, så när det stormar, stormar det rejält.

Hållfastheten på större ytor har vi inte ens funderat över, så det var ett mycket tacksamt inslag! Vill ju kunna våga vara iväg när det stormar :)
 
Velfacs fönster har smala karmar (karmen runt själva fönstret ligger liksom utanför den fasta karmen, vilket gör att det blir mer glasyta. Deras topphängda fönster (sid 17, heter 229) kan göras i 1800x1200, men då endast i tvåglas.
 
  • Gilla
Token123
  • Laddar…
KristinaRT
Fundera på om ni tycker liggande eller stående fönster, dvs horisontell eller vågrät "skarv" syns minst.

Elit har inåtgående vridfönster i massor av bredder, t.ex 16x18 eller 20x14....
 
  • Gilla
Token123
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.