Hej!
Vi har en 1½-plansvilla från -73 i mexitegel, med ordinär balkong med altan under. Vi har nu planer på att bygga in balkongen för att öka storleken på rummet innanför. Nu undrar vi om det finns någon här som har erfarenhet av liknande byggprojekt?

//Åsa
 
Finns det ingen som har gjort detta? Vi funderar också på att göra det och har ett liknande hus, dock ej i mexitegel utan vanligt tegel (1½ plans med panel på övervåningen och tegel på nedervåningen). Vi funderar på att flytta ytterväggen på nedervåningen också så att hela huset blir större. Antar att det krävs bygglov men det är väl den lätta biten...hur GÖR man sen på bästa sätt?
 
Är det betongbalkong eller trä? Jag skulle gissa hur det än är så får ni riva balkongen och verandan, göra en riktig grund (platta på mark?). Sen bygga upp det nya rummet och sen avsluta med betongtak (valv), alternativt trätak med dubbelfalsad plåt och trall på.

Förslagsvis börjar ni med att kontakta en arkitekt som gör ett förslag. Kan vara bra att hitta någon som jobbar mycket i er hemkommun och då har bra kontakter på byggnadsnämnden.
 
Det är träbalkong. OK, men då förstår jag vad vi har att fundera på. Tack för hjälpen!!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.