Hej!

Vi har en tvättstuga som idag består av målade betongväggar och ett golv med plastmatta. Under plastmattan döljer sig en kontur som jag är ganska så säker på är en rensbrunn.

Framöver hade vi tänkt lägga klinker i hela tvättstugan och det känns då som att rensbrunnen utgör ett litet problem då det inte känns helt okej att stänga igen den permanent med klinkers. Samtidigt har vi även en plan på att dränera om huset (som är från 1972) och frågan är ju då om man skulle kunna flytta ut denna rensbrunn ut på tomten i samma veva som man dränerar om?

Någon som vet om detta är möjligt? Eller är det någon som t o m har en bättre lösning?

/HT
 
Rensbrunnen sitter ju placerad på stammen på ett (förhoppningsvis) genomtänkt ställe för att man ska kunna spola/rensa avloppet om det blir problem. Om det går att flytta den beror ju helt på hur avloppet är draget i huset.

Kan ni inte ha något snitsigt brunnslock över den när ni lägger klinker, alternativt ha ett tätslutande men fult lock över den och sedan någon snyggare klinkerram över. Vet dock inte riktigt hur man skulle ansluta ett tätskikt till rensbrunnen, kanske min idé därmed faller?
 
Skulle det inte gå att "valla" av med tätskikt runt och helt enkelt strunta i det över brunnen, tränger det ned vatten där så hammnar det ju just där det ska ändå
 
Det sitter säkert ett tätslutande lock på röret så vatten som rinner ned under locket kommer nog inte längre.

Med en ritning på rören så är det enklare att besluta. En rensmöjlighet är mera svårjobbad om den ligger 1,5 m ner i marken.

Prototypen
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.