Jag har precis köpt en lägenhet och funderar på att ändra om disponeringen av rummen. Tanken är att flytta köket till sovrummet och sovrummet till köket.

Badrummet ligger vägg i vägg med det nya köket och tanken är att placera diskho och diskmaskin mot den väggen. Är detta något som är rimligt att man kan koppla in vatten och avlopp på den stammen som är på toaletten?
Anledningen till flytten är att jag vill öppna upp mellan vardagsrum och kök och på det sättet få en öppen planlösning. Är det för mycket jobb och kan det bli för stora kostnader för att det ska vara värt det?

Hur gör man med el till spis?
Vad behöver man tänka på när det gäller befintligt avlopp och vatten som finns i det gamla köket och som nu ska bli sovrum?

Tacksam för alla idéer och förslag.
/Marcus
 
Det första du ska göra är att förankra ideen hos styrelsen för det är inte säkert de är lika sugna på förändringarna som dig. Det skadar inte heller om du ser igenom vad stadgarna säger innan du drar igång, där kanske det står svart på vitt om du ens får ändra planlösning eller ej. Glöm inte heller att fråga om det här med vatten/avlopp hos styrelsen också. Slutligen så se till att få godkännandet, om du nu får det, på papper. Börja där, finns risk att du stöter på patrull tidigare än du trott:).
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.