Vi är lite sugna på att riva en vägg i ett förråd vid vårt garage för att bygga en tvättstuga där. Idag kommer inkommande vattenservis upp ur golvet vid den väggen och för att inte ha den mitt i rummet så behöver detta flyttas några decimeter.

Någon som har gjort liknande jobb och har en känsla för besvärlighetsnivå/kostnad? Det är platta på mark i ett 60-talsgarage, är osäker på om plattan är armerad eller inte.

Vattenmätaren sitter precis utanför bild :)
 
  • Vattenledningsrör som kommer upp ur ett betonggolv med tecken på rost och läckage.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Det ser ju lite rostigt ut röret.. Risk finns ju att det ser värre ut i plattan. Tror det är omöjligt att tidsuppskatta detta jobb då det finns massa fallgropar. Om man är händig så kan man ju göra ganska mycket själv.. Bila upp runt röret (utan att ha sönder det ) Lokalisera en skarv alt bila upp så pass mycket att rörmokaren kan kapa/gänga och skarva röret. Sedan gjuta igen.

EDIT. Är det en PEM-slang i det galvade röret?
 
Det här var en intressant tråd! Går nämligen i liknande tankar själv. Som @Ludde Jakobsson är inne på så ser inte det där röret ut att må särskilt bra, rejält med rost (och verkar även läcka lite?). Det bästa hade nog varit att dra in helt ny PEM slang och skarva på den på befintliga rör utanför plattan (så att resterande del kan bytas i framtiden utan att ta upp hål i plattan igen). Hur stor operation detta är beror helt och hållet på hur långt från ytterväggen nuvarande rör befinner sig. Om det är ytterväggen som syns i bild skulle det kanske vara möjligt att bila upp lokalt samt gräva på utsidan och komma in med en ny slang på det viset. Så hur ser det ut relativt husets yttervägg.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.