B
Vi funderar på att både bygga helt nytt men eventuellt också köpa ett begagnat hus (till rätt pris) och renovera det i vår egen smak och stil.

Vi har hittat ett hus som passar oss till stor del och ligger i hyfsat bra pris sålänge det inte sticker iväg vid en budgivning. Det vi vill göra är att flytta hela badrummet och göra anspråk på en mindre yta från sovrummet bredvid. Bifogar bild på planlösningen på bottenvåningen.

4riOsUw.png

De väggarna som är markerade med tunt rött och text är de vi vill få bort. Och de tjocka röda väggarna är hur vi vill att det ska se ut.

Huset har källare så jag antar att rören isåfall borde vara förhållandevis lättåtkomliga?

Någon som gjort ett liknande ingrepp och kanske har ett hum om kostnader och eventuella problem?

Behöver ju bytas plats på rör/avlopp i köket också så allt kommer göras samtidigt samt nya ytskikt i hela huset. Det blir mer eller mindre en totalrenovering och allt görs av oss förutom badrummet och eventuell vatten och el-jobb. Elementen som är i köket ska också bort.
 
BirgitS
Väggen mellan vardagsrum och kök kan vara bärande, vilket innebär att det behövs balk och pelare i stället.

Den grå fyrkant du har strukit över med rött mittemot källardörren kan vara utrymme för ventilation, murstock från pannan, vatten och avlopp eller liknande.

Vad ett helt nytt badrum kostar beror bland annat på var i landet man bor och det finns en särskild tråd i forumet där folk har skrivit vad de har betalat för sina badrum.

Går det lilla sovrummet att möblera på något vettigt vis när det blir så mycket smalare?

Edit: Stoppat dit det saknade ordet.
 
Redigerat:
Kostnaden för badrumsflytten beror ju helt på egna arbetsinsatser och val av material. Att helrenovera ett mindre badrum (allt genom firma) kan kosta mellan 80 och 180 papp. Ska man dessutom flytta väggar får man säkert lägga till 60-80, med alla ytskikt och lister.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.