Vi har ett litet problem nu när vi skall bygga om vår villa. I den del där själva utbyggnaden skall ske finns idag en öppen spis / kamin i kakelugnsutförande (tror det är en Contura spis...men vet inte riktigt säkert). Den här kaminen har alltid varit korkat placerad så att ingen ser varken att den finns eller att det brinner i den. Vi skulle därför vilja flytta den ca 2,5 m och då även vrida den ca 180°. Tror den är uppbyggd i delar men är det någon som vet om det kan låta sig göras utan att för den skulle förstöra spisen. Någon sa att det var billigare att skrota den och köpa en ny, vilket känns helfel för den var nog inte helt gratis då den köptes in, tror jag.
Är det någon som vet om det går att göra och i så fall hur man skall gå till väga?
Vore så tacksam för svar!
Bifogar lite bilder på den.
 
  • 1a.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • 4a.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Du kan plocka ner den och flytta den, men det är mycke jobb.
Under kaklet är den säkert uppbyggd av leca- eller olivinstenar. En sån tung spis måste stå på förstärkt golv eftersom den garanterat väger över 350-400kg, sen ska det ju fixas ny rökkanal från spisens nya placering in till skorstenskanalen. Visst går det men det är som sagt mycke jobb. Om du hyr in folk som gör det åt dig så blir det dyrt, arbetet tar lång tid men det är inte så värst svårt. Kanske kan ni plocka ner den, flytat den och bygga upp den själva och sedan låta proffesionella montörer fixa anslutningen? Skulle ni spara bra många kronor på
 
Kanske dum fråga, men varför kan man inte flytta den i en enhet? Vi har en stump med kanal i ovankant (ca 50 cm) som är enkelt att demontera loss. Därmed är ju luftkanalen frikopplad.
Vi skall plocka ner golvet runt omkring ändå pga att vi skall lägga golvvärme. Det är krypgrund under.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.