Hjälp!:wow:
Vi har problem i duschen...tror jag?
Fallet blev inte riktigt som vi ville, det är inte mer än 1-2mm åt rätt håll som tur är, men med en hög kant runt brunnen!
Vi hade planerat att komma i "rätt tid" innan flytspacklet brunnit färdigt och dra fallet...Vi kom för sent!:banghead::banghead::banghead::
Nu är frågan om det går och slipa bort en del av spacklet eller ska vi höja runt väggarna med mer spackel och samtidigt göra en "snällare" kant till avloppet....ELLER måste vi göra om allt?:wow:
Höjden på kanten runt brunnen är 13-16mm men själva "ramen" är ett par mm ovanför golvet, vet tyvärr inte hur många mm.

Tacksam för svar

01dded11b47de0168e0e1b219fab134430ec251128.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

01ef6072059f3b56787c8e5610ee0b888284b2da5f.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

01e2da908234139fbddc66f2d660c743199579fe56.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Förhöjningsring till golvbrunnen?
 
+1. Monteringsplattan skulle egentligen ha monterats med 13 mm distansklotsar under, men nu återstår bara att montera en förhöjningsring, prima ytan, och spackla på alltihop en gång till. Och den här gången spacklar ni hela vägen fram till förhöjningsringens fläns och använder nivåpinnar när ni kammar ut spacklet så att det blir rätt från början. Att skrapa ner hela fallet från en plan yta är jobbigt, krångligt och onödigt.
 
Köpt förhöjningsring, primer och en säck flytspackel. Kan inte spackla om allt, utan tänkte fylla runt förhöjningsringen.

Tackar så mycket för svaren. (y)
 
På vilket sätt kommer det hjälpa mot det felaktiga (för lite) fallet?
 
Självklart på inget sätt alls.
Kan som sagt inte flytspackla en gång till över allt pga höjden.
 
Därför så "chansar" jag och nöjer mej med det felaktiga fallet.
 
Kan du inte åtminstone göra ett lokalt korrekt fall där dushen är? Allt vatten kommer ju att rinna bort från brunnen om du höjer den....
 
  • Gilla
bjornligan
  • Laddar…
Jag har sett en supersnygg lösning, där la de lite större plattor och försänkte golvbrunnen lika mycket som kaklet var tjockt. Lämnade en fyrkant lika storlek som plattan och la en lös platta lite förhöjd över golvbrunnen men i nivå med övriga plattor. Vattnet rinner ner genom "glipan" runt plattan och golvbrunnen syns inte alls. Ett helt slätt golv med dold golvbrunn alltså.

När man ska rensa golvbrunnen lyfter man bara bort "täckplattan".
 
T
Hyr en betongslip och slipa ner ett fall runt brunnen. Slingan ligger gott och väl under monteringsplattan så det är ju ingen fara att man kapar den;)
 
  • Gilla
hempularen
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.