Hej!

hantverkaren har använt flytspackel som inte tål vara slityta som köksgolv. Känner någon till flytspackel som tål användas som slityta?

Vore tråkigt att lägga annat golv än planerat...

tack för svar!
 
Tack! Tror du detta kan användas direkt uppepå befintlig flytspackelö efter primer såklart?
 
Är det ett betonggolv som du har flytspacklat, eller är det träbjälklag? Om det är betong så är det bara att prima och flyta det igen. K 80 fungerar inte direkt på trä, men jag kan inte svara på hur det fungerar om det redan är flytspacklat. Kanske bäst att ringa Ardex, ifall du har träbjälklag.
 
Golvet bröts upp helt efter att ha varit flera lager av gamla plastmattor etc. Direkt på den gamla grunden (blanding av betong och trä) har så lagts några lager med armerat flytspackel som i sig inte är tillräckligt slitstarkt för att funka som köksgolv/slityta utan annat golv ovanpå. Kan ett lager med Ardex K 80 funka som slutbehandling innan målning?

tusen tack!
 
Ardex K 80 behöver inte någon toppbeläggning, inte ens målfärg. Produkten är egentligen till för lager och industrigolv, med truckkörning och dylikt, så den bör ju fungera slitagemässigt i ett kök. Frågan är väl hur fin yta man kan få på den. Har själv inte testat K 80. Om du skall måla ytan så fungerar även Ardex K 15, vilken ger en väldigt slät yta.

http://www.ardex.se/upl/files/41484.pdf
 
Ni hade tänkt er ett slipat betonggolv i köket?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.