Hej!
Har två frågor om golv men delar upp dem i två trådar. Vi har folk som renoverar vår nya lägenhet. (Hej på er om ni läser här!) Det var nivåskillnader i betongbjälklaget så man har flytspacklat. Processen har inte varit "smooth". Det blev gropar och pölar med vatten i första spacklingen så man fyllde på med mer där. Nu är det istället upphöjningar, 30-40 cm stora områden som är knappt 1 cm högre än omgivningen.
Min fråga är så här: Är detta normalt och att förvänta sig vid flytspackling, eller har de dabbat sig? För det där kommer att behöva slipas ner innan parkettgolvet kommer på, och i förlängningen är ju frågan vem som ska betala för detta extra arbete. Jag tänker ju spontant att man flytspacklar för att det ska bli jämnt och klart för att lägga golv och inte kräva massa efterarbete.
Någon som har input att ge?
 
Nej, det är inte normalt med cm stora skillnader.
 
  • Gilla
Nikorasu
  • Laddar…
Tack för svar! De tar ansvar och slipar ner det hela. Poängen med flytspackel är ju att det ska bli jämnt och användbart.
 
Ja, eftersom de flesta golv man lägger kräver att det inte får skilja mer än 3mm/m i höljd så ska flytspacklens vara inom den gränsen
 
Tack, det var specifikt och bra!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.