Hej.
Har köpt ett hus från 78 där golvet i källaren är av flytande typ. Betongplatta >Plast> Cellplast och reglar>Spånskivor>Laminat.
Ett gammalt fuktproblem har skapat dålig lukt och vi har fått in offert på att låta riva ut allt golv, avjämna, lägga ventilerad platonmatta, armera och gjuta (ca 4cm betong). Fick rådet att lägga ner golv-värmeslinga så det finns om vi vill ha värme i golv i framtiden.
Denna konstruktionen blir lite annorlunda än det som ligger idag. Borde bli mkt hårdare,kallare (om ingen värme tillförs)
Men jag sitter och läser här på forumet så verkar det vara lika vanligt att man lägger cellplast och golvspån på ventilerad platonmatta idag. Det golvet blir varmare, mjukare.
Blivit kluven som f-n. Vilket ska man välja?? och varför?
 
Vad har du tänkt använda källaren till när du är färdig. Kallt blir det ju inte om du värmer upp utrymmet, men det kan kännas betydligt kallare en vad det är på grund av en högre luftfuktighet. Att lägga golvvärme på en platta utan kapillärbrytande tätskikt och ingen isolering kan bli en dyr uppvärmnings metod. Har du innan du börjar, kollat radon halten för om den är för hög så är det andra metoder som är nödvändiga. Det är dessutom helt rätt att göra en radonmätning just nu vid denna årstiden.
 
Den metod som du fått föreslagen är en av de som platon nämner i sin broschyr: http://www.isola.se/assets/Sweden/Brochure/PlatonGolv2013web.pdf .

Dock är det nog inte många som gör så. Finns inte några riktigt bra anledningar. Som cecar33 skriver blir det ingen isolering, galet vid golvvärme.

Jag tycker denna lösningen är vettig : http://www.villavarm.se/villa-varms-unika-golv även om man har en oisolerad platta.

Du skriver att de först skall "avjämna" innan platon, betyder det att betongen under golvet inte är helt plan?
I så fall bör du titta och räkna på ett nivell eller granab regelsystem. Det kan bli billigare då fuktsäkert flytspackel är dyrt. Du bör nog hursomhelst ta in fler offerter.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.