KristinaRT
Har noterat en annorlunda lukt på ett ställe i huset, precis nedanför trappan i mitten av huset, som finns där varje morgon, när man kommer ner för trappan. Så fort man börjar röra sig i huset försvinner den. Den känns dessutom BARA om man står på en ca 1 kvm yta precis nedanför trappan. Vi har luktat och sniffat och försökt hitta varitfrån den kan komma men kammar noll. Syllarna är nyligen bytta, ingen fukt el liknande uppmätt i väggar vid besiktningen.

Lukten är inte "fuktig", luktar alltså inte som äckliga 70-tals syllar, utan snarare som det kan lukta i en gaderob om den stått oöppnad en tid. En "torr" lukt om man kan säga så. Vi har sniffat under trösklar, i förrådet under trappan, på toaletten, i hallen etc och inte hittat någon "luktbar" källa, men eftersom vi passerar varje morron är det ändå ganska påtagligt.

Någon som har förslag på vad det kan vara, varit med om liknande eller tips på hur vi kan gå vidare och försöka hitta orsaken:confused:

Det bästa förslaget just nu är att ventilationen är något sämre i hallen (och att luften blir "ståendes" där under natten, men när man rör sig i huset virvlas den runt.... Men det låter inte helt vetenskapligt :)
 
Har samma funderingar, ingen som har någon teori? Vårt hus har också bytt syllarna. Vi har lukt på samma ställe som ovanstående men har även på ett ställe i köket och sen tycker jag att jag känner den utomhus längs ena långsidan. Och där står luften knappast still...
 
KristinaRT
Uppdatering -
Vi har nu satt in en luft/luft värmepump och den sitter halvvägs upp i trappan på en avsats. Efter att denna började blåsa är lukten helt borta. Eller rättare sagt, vi känner den inte mer, troligen pga att luften rörs runt mer i huset och lukten förljer med luften :).
Exakt varför det bara luktade på ett enda ställe är fortfarande ett mysterium, det bästa vi kunde komma på är fortfarande att luftcirkulationen var för dålig just där.
 
J
Hur länge har ni känt lukten?
 
Har haft samma bekymmer vi.
Men nu har vi hittat att det är pappen ( lumppapp) under parketten som luktar när golvvärmen är på . Luktade bara där det saknades golvlist.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.