Håller på och renoverar fönster inklusive karmar i smygen i trä från 30-tal. På sina ställen syns ansenliga mängder små sprickor som löper på tvären mot karmarna (dvs ”inåt-utåt” från lägenheten sett).
Renovering av 30-talsfönsterkarm med flagnande färg och synliga sprickor i träet, med synligt gulaktigt lager undertill.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder



När jag skrapar bort flagnande färg framträder något gulaktigt undertill; detta uppvisar underlag samma sprickor som den ovanpå-liggande färgen.
Renoverat fönsterkarm med sprickor och skalad gammal färg som avslöjar gulaktigt material undertill.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Vad kan det gul-beiga materialet vara för nåt, och bör man slipa bort allt material där sprickor syns, eller kan man spackla med snickerispackel och sedan grundmåla?

Träet ser generellt sett friskt ut utan tendens till att gråna.
 
Det är någon gammal färg eller grundfärg. Slipa, spackla, slipa och måla.
 
Tack för snabbt svar.

Räcker det att slipa bort där det spruckit eller bör man slipa hela fönstret?
 
Njaäeh, det märker du iofs. Men det är klart att har det börjat släppa på ett ställe så finns det ju alltid risk att det släpper på fler. Å andra sidan skyddar ju ny färg.
Jag skulle nog slipa jämnt tills det inte flagnar eller finns några sprickor, och spacklaslipamåla sen, även om det då finns gammal färg kvar. Andra skulle förmodligen rekommendera dig att slipa allt eller rentav luta av alltihopa, men det beror ju också lite på vad du bedömer är en rimlig arbetsinsats. Men med en bra slipmaskin går det ju hyfsat fort.
 
Redigerat:
  • Gilla
Carju
  • Laddar…
Ok, tack för råden!
 
  • Gilla
ricebridge
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.