Våra inkommande och utgående fjärrvärmerör låter väldigt mycket. Är det något man kan göra åt saken?
Det är inte golvvärmen eller andra pumpar utan endast inkommande röret utifrån gatan som låter som attan. Det blir ganska tyst och skönt när jag stänger ventilerna på inkommande och utgående.

Någon som har varit med om något liknande och kan ge förslag?
 
L
Det susar rätt bra i rören när shuntventilerna står liiite öppna , beror även på hur långt ifrån värmeverket , ju närmare , ju högre tryck på vattnet , kommer nog att tystna när värmebehovet stiger , men kan vara irriterande om det hörs i huset
 
Låter det även på sommaren när värmen inte är igång? Isåfall kan det vara någon ventil som inte stänger. Finns ibland en sk varmhållningsventil som ska hålla ett litet flöde på primärsidan. De kan krångla ibland.
 
L
Kom på , det är säkert en VV-ventil oxå , ibland är den termisk i villor och sitta lite skit , då kan det fräsa , men då blir VV skålhett
 
Korrekt, det blir värre på vintern. :(
Ska kolla om flödet är rätt så de verkligen är helt öppna...
Det är inga delar som blir skållheta som tur är, bara inkommande fjärrvärmeledningen.

Hörde av någon att det kan vara en granne som har en ventil halvöppen och då letar det sig in i grannhusen. Då får man höra av sig till leverantören för att de ska göra en avlyssning på rören i gatan för att se vem det är.

Tack för svaren! Om någon kommer på något mer så säg gärna till.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.