För att stugan ska vara varm när vi kommer dit har vi haft en manick som är kopplad till det fasta telefonnätet med vilken man kan slå av och på värmen. Nu har vi tröttnat på att betala för det fasta abonnemanget i stugan eftersom det numera i princip bara används för att slå av och på värmen på vintern.

Anläggningen är enligt bilder 1. Någon slags telestyrdosa . 2. Växlare mellan "Hand och Auto" 3. Relä Elvärme IMG_0364.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
IMG_0365.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
,
Funktionen är som följer. När man är i stugan slår man på manuell (HAND) styrning av elradiatorerna. Då styrs de av sina respektive inbyggda termostater som står på ca 20 grader. När man åker därifrån slår man över till AUTO. Då styrs alla radiatorer av en central termostat som står på 5 grader.

När det sedan är dags att åka till stugan slår man numret till stugan, väntar på svar och slår sedan en sifferkod. Då slår växlaren över från AUTO till HAND och radiatorerna styr på sina inbyggda 20 grader. Har man kommit ihåg att göra detta i god tid är stugan härligt varm när man kommer dit.

Nu är frågan. Hur får vi denna funktion så smidigt och billigt som möjligt utan krav på fast telefonabonnemang? Finns det någon mobilstyrd dosa som man kan köra på något kontantkort, som har motsvarande funktion som "Bonab"-lådan eller behöver vi byta flera delar i systemet?
 
M
Redigerat:
Korvgubbe
Det borde fungera. Samma resa har gjorts här i sommarstugan. Tråden skulle plockas ned och då sades abonnemanget upp och en gsm-baserad mackapär införskaffades. Fungerar utmärkt och det var ett lätt jobb att koppla in den.
Det enda som är att tänka på är att man behöver använda simkortet någon gång om året för att det inte ska avaktiveras, jag la helt enkelt till det på listan över saker att kontrollera som sitter upptejpad på baksidan av köksklockan. På så sätt blir det gjort två gånger om året!
 
Strålande! Verkar ju inte krävas några större ingrepp mer än att få tummen ur... Tur att det är lite brittsommar kvar.

Tack så mycket!
 
Hittade inget pris på den där Bonablådan. Dyr?
Den här använder jag i stugan: http://www.clasohlson.com/se/Pr362405000/Pr362405000 Har byggt in den i en inkapsling. Kan styras med Androidapp/SMS och kan även skicka temperaturen så man ser hur varmt det är i huset.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.