Har fyra elradiatorer monterade på vägg i sommarhuset, de är anslutna direkt med kabel (ej stickkontakt). Nu vill jag kunna fjärrstyra dem på något sätt, t ex vrida upp dem dagen före ankomst. Bredband finns. Det finns ju wifi-pluggar för stickkontakt, men det funkar ju inte eftersom de är direktkopplade. Finns det något smart alternativ, förutom att byta ut radiatorerna helt mot sådana med inbyggd wifi?
 
Flytta radiatorer till en egen normcentral. Nu kan du sedan koppla dessa via en kontaktor som kan styras av ett wifi-relä.
 
  • Gilla
ricebridge
  • Laddar…
Beroende på vad du har för radiatorer så kan dom ha nattsänkning. Då kan du be en elektriker koppla in nattsänkningen mot en kontaktor och styra med en shelly/plejd/plugg
 
  • Gilla
David Wallin
  • Laddar…
M merbanan skrev:
Flytta radiatorer till en egen normcentral. Nu kan du sedan koppla dessa via en kontaktor som kan styras av ett wifi-relä.
Måste han ha en helt ny normcentral, räcker det inte att de går på samma säkring? Om det finns plats på skenan i den gamla alltså?
 
Att koppla om hela elen i huset för att kunna slå på och av elementen med Shelly/Plejd eller liknande låter både väldigt dyrt och ganska dåligt då du ändå inte får någon möjlighet att ställa om termostaterna på distans. Du lär då få mer för pengarna om du byter ut elementen.

En alternativ lösning: Kan huset klara underhållsvärme på två element? Kan man montera stickkontakter på elementen eller är de trefas? Om båda svaren är ja skulle man kunna ställa termostaterna på underhållsvärme på två av elementen och låta dem vara på konstant. De andra två sätter man stickkontakter och smartplugs på och termostaterna på den temperatur man vill kunna öka till. Så, ska man till stugan slår man på de två och värmen höjs.
 
Köp wifi-element istället. Kostar nog inte mer än att sätta upp en ny central mha elektriker.
 
  • Gilla
Blander och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.