Hemmakatten
Läste Byggimperts inlägg om dimmer till sladdanslutna lampor, och tänkte då att jag bara måste berätta om fjärrkontroll till sladdanslutna lampor....!

Jag läser alltid i sängen på kvällen. Sänglampan sitter ganska högt upp på väggen (vi har en hög tygklädd sänggavel). Jag brukar somna med boken i handen (det är alldeles för jobbigt att sätt sig upp och släcka lampan). Maken brukar därefter släcka lampan. Skämtade en dag och sa att "fjärrkontroll vore bra att ha!".
Nån dag senare hade maken varit på Claes Ohlsson, inhandlat en fjärrkontroll och monterat den på uttaget till sänglampan. Hur skönt som helst! ;D. har fjärrkontrollen under kudden, trycker på knappen och somnar! ;D ;D. det bästa av allt är att den har fyra funktioner/knappar vilket innebär att den kan styra t.ex. taklampan eller TVn (om man nu hade en i sovrummet) eller väckarklockan eller takfläkten eller så.
Bästa uppfinningen för mig, alltså! 8) 8)
 
Låter fiffigt!

Vi löste samma problem lite mindre sofistikerat. Har satt upp vägglampor ovanför sängen som har ett snöre man drar i för att tända och släcka. Lamporna sitter högt, men med en förlängning av snöret så når man alltid.

Har satt upp en fjärrstyrd touch dimmer i tv rummet. Där har vi programmerat två knappar på TVns fjärrkontroll så att vi kan dimma upp och ner från soffan...

Soffpotatisen Berit
 
Fjärrkontrollen vilken uppfinning  ;D ;D

Kopplad till kaffebryggaren. Bara trycka på knappen på morgonen när man vaknar. Efter duschen är kaffet klart  ;D ;D

Vi håller på bygga stukatur längs nedredelen av ryggåstaket på båda sidor, där vi ska ha ljusramp, kopplad till vägguttag.
Vi köpte på Ikea ett paket med två mottagare och en fjärrkontroll. Tända/släcka och dimmer.
Ljusrampen kommer att vara Ikeas köks-spottlights som kopplas ihop.

Lite senare:
Det blev inte Ikeas spottlights. Det blev för tungt och dyr lösning dessutom.

Vi gjorde egna ljusrampor som fungerar jätte bra med fjärrkontroll.
 
Fjärrstarta kaffebryggaren? Nja - det verkar fattas att led - vem har laddat den? Jag skulle aldrig komma ihåg/vilja fixa det på kvällen, tyvärr.

Men sänglamporna vore praktiskt om man kunde tända från dörren. Då slapp man tända i taket och garanterat störa den som lagt sig tidigare, eller treva sig fram i mörkret för att komma åt sin sänglampa och snava och slå i tårna med åtföjande ljud som garanterat stör lika mycket.

/EB
 
Hemmakatten
Nithin skrev:
Låter smart! Man måste ju passa sig för att röra på sig i onödan... man kan ju bli överanstängd eller nått..
Problemet är att när jag sätter mig upp i sängen för att släcka lampan så vaknar jag till så mycket att jag får svårt att sova....
Vi hade tidigare sådana lampor med snöre som Berit har vilket var jättebra. Men de nya lamporna har inte det (och inte tänkte man på eventuella problem med att släcka dem när de inköptes) och detta med fjärrkontrollen var helt klart mycket billigare än att köpa nya lampor. :)

Och som ni förstår är jag inte något teknikfreak direkt ;) eftersom jag tidigare inte hade en aning om att det fanns fjärrkontroller till lampor.
 
Vart hittar jag fjärrstyrda dimmers?
 
IKEA, Clas Ohlsson
 
EB skrev:
Då slapp man tända i taket och garanterat störa den som lagt sig tidigare, eller treva sig fram i mörkret för att komma åt sin sänglampa och snava och slå i tårna med åtföjande ljud som garanterat stör lika mycket.
/EB
Har ni inte en strömbrytare för taklampan vid sängen också :surprised: ::) :D
 
Faktiskt inte, och det har jag inte ens insett att jag skulle behöva.
;) :D ;D
/EB
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.