Hej!

Vi är snart på väg att renovera köket. En fjäråskupan Diskret 89 är beställd via en återförsäljare tillsammans med en TAKMOTOR FK ECO FLOW. Se länkar

http://fjaraskupan.se/produkt/sk%C3%A5pmonterad-k%C3%B6ksfl%C3%A4kt/diskret/

http://fjaraskupan.se/produkt/%C3%B6vrigt/takmotor-fk-eco-flow/

Enligt plåtslagaren som skall göra fläktkåpan skall jag göra en låda runt ljuddämparen i plywood. Som han sedan bygger fläktkåpan runt. Enligt elektrikern skall jag dra upp 2 st 16 mm VP-rör från fläktskåpet nere i köket upp till motorn. Ingen av dem kan dock svara på hur VP-röret skall dras upp till motorn. Inne i lådan tillsammans med ljuddämparen, eller någon annanstans utanför lådan. Fjäråskupan är svåra att få tag i både på mail och telefon och deras monteringsanvisningar är minst sagt bristfälliga. Återförsäljaren vet ej heller. Är det någon här som har erfarenhet av hur elen bör dras upp till motorn på taket? Jag tänkte försöka förbereda så mycket som möjligt de närmaste dagarna.
 
A
Kikade lite snabbt, som jag förstår det är kåpan monterad i överskåpet? Men jag förstår inte varför ljuddämparen skall kläs in i plyfa? Det är inte en plyfa ram som takgenomföring som plåtslagaren vill ha? Så han har något att klä plåten/pappen emot?
 
Acido skrev:
Det är inte en plyfa ram som takgenomföring som plåtslagaren vill ha? Så han har något att klä plåten/pappen emot?
Jo, jag uttryckte mig kanske oklart. I vårt fall komma ljuddämparen dessutom att vara i den takgenomföringen.
 
Släpp rören utanför på lämpligt ställe, muff och flexislang sista biten när du vet mer exakt vart inkoppling kommer!

Fan va kul me nytt kök! Lycka till
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.