Hej,

Till vårt hus som vi köpte för ett år sedan kom en stor Madickengunga som är väldigt trevlig! Dock är den gammal och inte omhändertagen på ett bra tag. Egentligen skulle man vilja byta ut lite delar, men min känsla är att om man skulle börja göra det så kommer man vilja göra om hela gungan. Och det får bli något på framtiden då det inte är ett så pass prioriterat projekt. Dock skulle vi gärna se till att den håller ett tag till och funderade på eventuell behandling.

Vad tycker ni? Är den bortom räddning? Eller finns det någon behandling så som att ta bort mossa/lav, måla, etc, som någon kan rekommendera? (Se bifogade bilder)

Tack på förhand!

/Christoffer
image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Ser ut som det går lika snabbt att byta material utifrån bilderna som att försöka göra den ren, samt att virket börja se murket ut och slarvigt spikat. Ibland kan det vara avkopplande i renoveringsarbete med hus att göra något annat mindre projekt som inte direkt har med själva huset att göra.
Men ta och skura av den med lite rengöringsmedel, snällast är väl såpa, och se om ni blir nöjda med resultatet, Då den redan är så dålig kan ni prova en svag lösning kaustiksoda som tar lite av träytan, vissa trallrengöringsmedel har det om man läser innehållsbeskrivningen. Sedan får ni ta och dra i lite skruvar för att den ska hålla samman.
 
Redigerat:
Det där ser så rötet ut att det knappt är värt att lägga pengar på färg.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.