Har precis köp en bostadsrätt med väldigt tråkigt badrum som vi tänkte fixa till billigt. Just nu är det en bra plastmatta på golvet och våtrumsskivor på väggar ( inte alls roliga).
Funderar på om man kan spackla till hålen i våtrumsskivorna och sedan måla på detta eller om man måste ta ner dessa och förmodligen komma till rena betongen och sedan isåfall bredspackla och sedan måla?

Tanken är att det i rummet ska finnas handfat, duschkabin och tvättmaskin, så det blir ju inget spolande mot några väggar.
Kan detta bli bra tro?
 
Vad du än gör i din bostadsrätt så tänk en gång extra. I en villa så skadas endast din fastighet vid läckage, men vid en bostadsrätt kan kostnaden skena iväg om andras lägenheter blir skadade.
Vet att i den bostadsförening som jag bott i krävde att kunna visa upp certifikat på den firma du tänkt anlita innan arbetet sätts igång.
Hoppas att du löser dina önskemål.
 
Men om man låter skivorna vara, och bara spacklar hål och målar kan det väl inte vara någon fara. (Om det nu funkar att måla på skivorna).
Där vi bor nu hade vi våtrumstapet som vi målat på och det gick bra, men skulle vi rivit bort tapeten så hade vi inte fått göra mer själva. För nu är ju tätskiktet kvar bara att det är ett lager färg på.
 
Vad är det för skivor då?
 
Vet inte exakt. Badrummet är från -65 och även skivorna med all sannolikhet. Stora släta vit/grå skivor är allt jag vet om dom tyvärr.
 
Alltså, bara så du fattat detta. Du är enligt lag skyldig att hålla din bostadsrätt i gott skick. Har du ett badrum från -65, så, ja... alltså, det är slut nu, Kaputt. Finito. Game over.

Renovera riktigt. Annars skulle du inte satt dig under denna vårdplikt från första början.

Hyresrätt nästa gång.....?
 
Så alla gamla badrum måste alltså bort tycker du.
Som jag ser det så i ett badrum där inget skvätts på väggarna klarar man sig gott och väl med det gamla som fräschas upp.
Har det tålt att duschas direkt på förr, lär det tåla normalt fukt nu.
 
Jag hade spacklat hålen med våtrumsspackel och målat med färg för våtrum, alternativet är ju att låta det vara vilket knappast är bättre.
Finns väl ingen lag som tvingar nån att renovera badrummet i en bostadsrätt?
 
Kanske lite många som förväxlar begreppen "lag", "Regler", "kontrakt"....men du är enligt normala föreningsstandards skyldig att hålla din lägenhet i åtminstonde ursprungligt skick, och du är skyldig (Enligt kontraktet du åtar dig när du går in i föreningen..inte via lag...) att inte åsamka fastigheten/andra lägenheter skada...

Med det sagt...ett badrum från 1965..låter inte så troligt, efter så lång tid borde det ha bytts stammar och annat..? Men om det är så gammalt, gör er själva en tjänst och gör det ordentligt, behöver inte bli så våldsamt dyrt om man tar billigaste kaklet, skippar golvvärmen osv..men ändå gör det enligt dagens regler.
 
Som vanligt i en bostadsrätt är det enklast och bäst att prata med den/dom i styrelsen som är ansvariga för frågan så slipper man framtida problem.
Har inte föreningen gjort stambyte börjar det bli dags snart väl? när vi bodde i bostadsrätt -99 till -02 gjordes stambyten i dom fastigheterna som var byggda -68 så jmf med det ligger din föreningen 13 år senare i processen.
Då är det ännu viktigare att prata med styrelsen, det är inte kul att renovera sitt badrum klart just när övriga föreningen bestämmer sig för att stambyta.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.