vi ska asfaltera våran garageuppfart och sedan lägga plattor som gång till huset. vi behöver fylla upp våran tomt ca 60cm innan vi sår och frågan är vilket vi ska göra först? om vi gör uppfarten först så blir det ju svårt att få allt på plats iom att våran uppfart lutar ganska rejält... just nu så är det makadam på gång och uppfart. så gräs hade vi tänkt göra till hösten. kom gärna med förslag om hur ni tycker är bäst att göra eller hur ni gjorde.
 
Ni får väl börja med att fylla upp med fyllningsmassor, så att det finns ca 10-15 cm kvar för matjord och lägga högar med matjord, som senare planas ut. Täck över högarna med svart plast, så växer inget därunder i sommar.
Det blir då inte några maskiner som kör sönder asfalten eller plattgångarna när ni börjar med gräsmattan och risken att det sjunker och blir förstört vid gångar och infart är minimalt.
 
Rekommendationen blir att lägga ut fyllningsmassorna först och låta dem ligga ett tag då de kommer att sätta sig. Låt dem ligga några månader eller så.

Under tiden kommer ni också att märka var ni går. Lägg sen ut jord och så gräsmattan, ordna gångar och sätt kantsten, rabbater och dylikt. Lägg asfalten sist så är den snygg och fin när allt är klart
 
tack för era svar! det låter ju som om det vore bäst att göra så.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.